Biz Kimiz ?

Biz sanata, edebiyata ve kültürel değerlere gönül vermiş, ana dilini en doğru şekilde kullanmaya çalışan, öğrendiklerini ve bildiklerini her kesimden kişiye aktarmak için can atan bir ekibiz.

Atölyelerimizde sizleri ağırlamaya hazırız. Kendine artı değerler katmak, unuttuklarını hatırlamak, yazılı ve sözlü becerilerini geliştirmek isteyen her kesimden katılımcıyı Kompoze’ye bekliyoruz.

Keyifli bir ortamda kendinizi geliştirmek istiyorsanız Kompoze’ye hoş geldiniz.

Bir Hayalden Kompoze’ye

Mübadil bir ailenin çocuğu olarak 1964 yılında Samsun‘da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Samsun’da; lisans eğitimimi‚ Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü‘nde tamamladım. Finans alanındaki yüksek lisansımı Yeditepe Üniversitesi’nde yaptım. Yirmi bir yıl özel bir bankada çalıştım; ikinci çocuğum doğunca aktif çalışma hayatımı sonlandırdım.

Yeniden çalışma hayatına dönmeyi düşündüğümde meslek seçiminde ilk göz ağrım olan öğretmenlikte karar kıldım. Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde, İngilizce ve Yabancılara Türkçe Öğretmeni olarak on iki yıl görev yaptım.

Öğrenme ve öğretme sürecini hep sevdim. Önümüzdeki süreçte hedefim Türk Dili ve Edebiyatı alanında doktora yapmak.

En büyük hazzım, okyanus kıyısında kum taneciği misali insanların yaşamında fark yaratmak. Bu hayalin peşine düştüm ve bu ışıklı yol beni‚ Kompoze Gelişim Atölyeleri’ne ulaştırdı. Benim gibi ışıklı idealleri olan eğitmenlerle buluştum. Şansıma müteşekkirim.

Beni yollara düşüren, genç kuşağın anadiline ve öğrendiği diğer dillere hakim olması, sorgulayabilmesi, düşündüğünü yazıya aktarabilmesi ülküsüydü. Ardından onları sanatsal ve kültürel yönden de besleyebilme fikri oluştu.

Atölyelerimiz geniş bir yelpazeye benzesin istedik. Fotoğrafçılıktan sinemaya, tarihten edebiyata, dilden felsefeye açılan kapılarda hayatın içindeki sizi farklı bir açıdan keşfetmeniz dileğiyle.

Nurcan Çetin Çelik

Neden Kompoze ?

Teknolojinin hızına yetişemediğimiz bir çağdayız. Böyle olunca da ne yazık ki kendimize, ailemize ve sevdiklerimize yeterince zaman ayıramıyoruz. Bu durum, herkesin geleneksel aile yapısından uzaklaşmasına ve kendi dünyasına çekilmesine neden oluyor. Aile içi sohbetler, neredeyse yok olmak üzere…

Bireylerin kendini sosyal bir ortamda, öğrenim hayatında ve iş hayatında sözlü ve yazılı olarak ifade edebilmesi, günümüzde daha da önemli bir hale geldi.

Tam da teknoloji ayrıştırıyor derken, küresel olarak içinde bulunduğumuz durum nedeniyle bu kez herkesi birleştiriyor.

Zaman bulup yapamadığımız birçok etkinliği takip eder olduk. Eğitim programlarına ya da sanatsal faaliyetlere katılmaya başladık.

Biz de Kompoze ekibi olarak, her yaştan katılımcının sanatsal ve kültürel gelişiminin yanı sıra, yazılı ve sözlü becerileri ile analitik düşünme yetilerinin de gelişmesine katkıda bulunmak için buradayız.