Hepimiz biliriz ki drama Antik Yunan’da Dionysos adına düzenlenen dinsel törenlerden doğmuştur. Bugün, bilinen uygarlığın en eski sanatı olan dramanın çocuk dünyasına ışık tutması şaşırtıcı değildir. Drama, çocukların doğaçlama oyunlarında zaten hep olagelmiştir. Bizim keşfimiz; sanatsal duyarlılığı, dünya bilincini, hayal gücünü geliştiren etkili bir öğrenme aracı olduğudur.
Hangimiz çocukluğumuzda oyunu sevmedik, oyunla eğlenmedik, keşfetmedik, öğrenmedik? Bir gerçek var ki büyürken edindiğimiz oyun birikimi fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimimizin temeli oldu.
Şimdilerde ‘Drama‘ dediğimiz oyun sistematiği yaratıcılık süreçlerine uygundur; çünkü çocuk isteyerek oynadığı için rolünü benimser. Algılama, konuşma, dinleme, beden dili gibi iletişim öğeleri devrededir. Buna bağlı olarak bütün duyu organlarını etkileşim halinde tutmayı deneyimlemiştir.
Bu deneyimlemeden yola çıkarak çocukların sıkıcı bir süreç olarak gördüğü yazma alışkanlığı yaratıcı drama eğitimiyle içselleştirilebilir. Çocukların motivasyonu drama ve yaratıcı yazma etkinliklerinin bir arada kullanılmasıyla artabilir. Yaratıcı yazma çalışmalarıyla; eleştirel düşünme, soyutlama ve yorumlama gibi becerilerin gelişmesi de sağlanabilir.
Bu atölyede; drama teknikleriyle çocukların yaratıcı düşünme ve yazma becerilerini geliştirmeyi, onları okuma ve araştırma yapmaya yönlendirmeyi, dijital dünyada var olabilmeyi ve içerik oluşturabilme yetisine ulaşmayı hedefliyoruz.
“Zihin paraşüt gibidir; ancak açıldığında iş görür.”
Denis Waitley
Atölye programı: 8 hafta. Program eğitmen tarafından bildirilecektir.
Başlangıç tarihi: Atölye katılımcılarımıza tarafımızca bildirilecektir.
Hedef kitle: 9 – 12 yaş
Kontenjan 6 kişi ile sınırlıdır.
Program içeriği: Atölye başladığında eğitmen tarafından verilecek.